2. Ieslēdziet cepeškrāsni un sasildiet to līdz 180 grādiem. Vienu daļu mīklas salejiet tortes formā, pirms tam arī nepieciešams formiņu ieziest ar taukvielu. Savukārt otru daļu – citā formā. Ja cepeškrāsnis ir pietiekami liela, tad mierīgi abas ripas var vienlaikus cept. Ja nē, tad vispirms vienu un tad otru. Cepšanas laiks ir aptuveni 20 minūtes.
3. Kad ripas ir izcepušās, izņemiet no formas, un tad plakaniski sadaliet divās daļās. Svarīgi piebilst, ka griezt var tikai, kad ripas atdzisušas! Nogrieziet arī maliņas (0,5 – 0,7 mm). Gala rezultātā sanāk 2 gaišas un 2 tumšas ripas.
4. Tālāk nepieciešams pagatavot krēmu. Pāris minūtes kuliet krējumu kopā ar pūdercukuru.
5. Uz šķīvja lieciet 1 gaišo ripu, uzsmērējiet to ar krēmu, tad lieciet tumšo ripu, kuru arī bagātīgi pārsmērējiet ar krēmu. Tādā veidā nepieciešams “uzbūvēt torti” vairākos slāņos.
Pēdējo ripu nedaudz pabakstiet ar dakšīnu, pārlejiet atlikušo krēmu, noziediet tortes maliņas ar krēmu un pārberiet ar drupačām, ko ieguvāt sadrupinot apgrieztās maliņas. Pēc tam ielieciet torti ledusskapī uz dažām stundām (aptuveni uz četrām, lai ievelkas).
Krēma pagatavošanai iesakam izmantot tieši pūdercukuru, jo cukurs pilnībā krējumā neizšķīdīs, un pēc tam to visu būs nepatīkami košļāt. Drupačām varat pievienot arī drupinātus valriekstus, un ja ir vēlme, tos var bērt arī starp rindām.
Pati personīgi pēdējā laikā gatavoju tikai un vienīgi pēc šīs receptes. Taisu parasti, kad ir kādi lielāki svētki, vai arī tad, kad kādam ir dzimšanas diena un ir grūti izdomāt, ko dāvināt. Tā iemesla dēļ dāvana, kas taisīta pašu rokām, vienmēr ir vērtīgāka un mīlīgāka. Līdz ar to es nereti šo kūku pasniedzu arī kādam dzimšanas dienās.
Pagatavojot šādu kūku! Mans vīrs mani vienkārši nēsā uz rokām un bērni ir super priecīgi!